Bryggor översikt

Bryggor översikt

Nedan är en översikt av de olika bryggor, kajer, soldäck, båthus, stenkistor och olika tillval vi erbjuder. Med över 190 genomförda bryggprojekt och 360 stenkistor i glasfiber levererade över hela Sverige, har vi mycket stor erfarenhet av att hjälpa våra kunder att planera, renovera gamla och bygga nya bryggor, soldäck, kajer med mera – allt för ett bättre sjöliv.

Fasta bryggor intro-IMG_4817

Fasta bryggor

Under de senaste 10 åren har Moderna Bryggor monterat över 300 stenkistor av glasfiber i framförallt Stockholms Skärgård. Några fördelar är att de är mycket kraftiga, flexibla och starkare mot is och vågor samt har en mycket längre livslängd (300 år) än vanliga konstruktioner i trä!

Moderna bryggor - pålade bryggor_IMG_5159

Pålade bryggor

Passar bättre i skyddade lägen, då de ej är lika starka som fasta bryggor, men är väldigt anpassningsbara och kan kombineras med andra bryggtyper. Dessutom får man ofta en lägre totalkostnad. Som standard medföljer marknadens kraftigaste bryggdäck!

Moderna bryggor - konsolbryggor_IMG_4893 - Kopia(1)

Konsolbryggor

Konsolbryggor förankras varken genom en stenkista eller pålar utan borras och bultas normalt direkt i berg eller mot kajkant. Den är ofta lång och smal och går utefter en strandlinje. Fördelen är att den är relativt enkel och billig att bygga och har ofta lite kontakt med vatten och is.

flytbrygga

Flytbryggor

En flytbrygga är ett bra alternativ till en fast brygga. De två huvudsakliga fördelarna med flytbryggor är att de är lite billigare att både tillverka och placera ut i sjön. En annan fördel är att flytbryggan håller en konstant höjd över vattenytan, oavsett låg- eller högvatten.

Moderna bryggor - raka fasta bryggor_FAGELBRO 4_w1200x500

Bygga själv

För gör-det-självare (DIY) och proffsbyggare.
Det svåraste med att bygga en bra och stabil brygga är stenkistorna. Gör det enkelt för dig och köp istället färdiga stenkistor i glasfiber från oss. Du får marknadens mest hållbara stenkista (300+ år). Sedan kan du lägga trädäcket själv för att spara pengar.

Moderna bryggor - Kajer och soldäck_HOGMARSO _4_

Kajer och soldäck

Kajen är ett säkert ställe att förtöja båten i alla väder. Soldäcket en fantastisk plats att umgås, bada och trivas på tillsammans under sommarens härliga lediga dagar. Nya kraftigt förbättrade dimensioner ger mer styrka och längre livslängd på alla våra moderna bryggor. Sjöliv när det är som bäst!

Båthus

Båthus

Nya och äldre båthus baserade på Moderna Bryggor ABs stenkistor i glasfiber håller mer än dubbelt så länge (300+ år), än gamla traditionella byggnationer. Stenkistor i glasfiber används även vid renoveringen av äldre båthus där de gamla stenkistorna börjat ge vika.

Moderna bryggor - tillval räcke_img_3422v2

Tillval

Vi erbjuder en mängd olika tillval, arbeten och funktioner till våra moderna bryggor. T.ex; utsättning av bojar, badstegar, bryggfendrar, trappor, bryggbelysning, vågbrytare, soldäck, nedgångstrappor, badstegar, bryggräcken, vatten och el m.m. Allt för att ett så bra sjöliv som möjligt.

Moderna bryggor - påbyggnad bryggor_ingar_4

Påbyggnad bryggor

Ibland handlar det om underhåll av gamla fina bryggor och ibland vill man bygga om sin brygga för att utöka sin bryggas funktion och umgängesytor. Vi hjälper dig att hitta bästa brygglösningen för era behov och önskemål, för ett bättre sjöliv.

Priser bryggor.

Priser

Kostnaden för att anlägga en brygga beror på många faktorer såsom bottendjup, transportväg, rivning av ev. befintlig brygga samt hur landanslutningen ser ut o.s.v. Våra prisexempel avser helt färdigmonterade bryggor med de olika bryggplatsernas förutsättningar.

Du är alltid välkommen att kontakta oss med frågor om våra produkter och tjänster.

Vad är grunden till en väl fungerande brygga?

För en del är det att den är en trygg och stabil bryggplats för att angöra båten i alla väder. För andra är det en härlig badplats och underbart soldäck för lata sommardagar. En del äter middag på bryggan med vänner och drömmer sig kanske bort och tror att dom är med på tv-programmet Renees brygga, medan andra drömmer om att åka till Erlandsons brygga för att handla båttillbehör. Någon får kanske minnen ifrån den klassiska filmen – Att angöra en brygga. Alla är vi olika men bryggan kommer alltid att utgöra en stor del i mångas hjärtan under lång tid framöver.

Kvalité lönar sig.

Därför är det också viktigt att satsa på kvalité, kunskap och erfarenhet när du väljer en bryggbyggare, oavsett om du vill bygga vid Saxaren (Saxarefjärden) i Stockholm Skärgård eller ute på landet i kustlinjen vid Ålands hav. Om du väljer Moderna Bryggor AB som bryggbyggare så får du allt och även ny modern teknik i form av bl.a. stenkistor i glasfiber. Trots detta ser våra moderna bryggor ut som de flesta andra bryggor och har de samma utseende som vilken traditionell skärgårdsbrygga som helst.

Brett utbud av tjänster, som t.ex. hjälp med strandskyddsdispens.

En annan viktig del är att din bryggbyggare också har stor erfarenhet av att söka strandskyddsdispenser och hur dessa skall utformas för att att presentera en miljövänlig produkt, väl anpassad till behov och möjligheter redan i första kontakten – detta har visat sig oerhört viktigt!

Första kontakten med din kommuns strandskyddshandläggare och strandskyddsdispenser skall som regel sökas med en teknisk beskrivning, situationsplan och erforderliga handlingar från respektive myndigheter. Med över 190 genomförda bryggprojekt har vi mycket stor erfarenhet av detta.

Så väljer du rätt brygga.

Det är viktigt att först få klart för sig vilka förutsättningar platsen för din brygga har, detta kräver oftast besök av en bryggexpert på plats om det skall bli riktigt bra. Sedan avgör vilka behov och önskemål du har med bryggplatsen och sjölivet runt omkring det. Läs mer om det och några vanliga faktorer som påverkar här. Utöver detta så har du säkert även många egna faktorer som är viktiga för just dig. Vi hjälper hitta den rätta kombinationen.

Har du frågor, vill du ha ett besök av en bryggexpert, en offert eller vill du beställa? Du är alltid välkommen att kontakta oss om våra moderna bryggor, så hjälper vi dig!