Bygga brygga översikt

Bygga brygga översikt

Här ser du en översikt på hur det går till när vi bygger en brygga med eller utan stenkista i glasfiber åt dig, i till exempel Stockholms skärgård. Mer information hittar du under varje sektion nedan.

Moderna bryggor - brygg och strandplanering _IMG_5203

Brygg och strandplanering

Moderna Bryggor AB har lång erfarenhet av att hjälpa kunder med brygg- och strandplanering och kan därför hjälpa dig att få fram den bästa möjliga lösningen för just era förutsättningar, behov och önskemål.

Moderna bryggor - soldäck _GALTHOLMEN 1

Strandskyddsdispens

Att få tillstånd att bygga en brygga (om man är ägare till en sjö- eller strandtomt) kan ibland tyckas som en självklarhet, likväl som att en samfällighet får göra en gemensam brygglösning på samfällighetens mark. Men ofta finns det mycket höga tillståndskrav.

Moderna bryggor - arbetsgång _img10

Arbetsgång

Här går vi igenom den normala arbetsgången vid köp av en brygga från Moderna Bryggor AB.

Moderna bryggor - teknik _img089

Teknik

Så fungerar moderna bryggors stenkistor och dess välbeprövade teknik, för att ge dig mer än dubbelt så lång livslängd (300+ år) som traditionella bryggor i trä.

Moderna bryggor - bryggmontering _IMG_3553

Bygga en modern brygga

Så här byggs en modern brygga. Här kan du följa med steg för steg hur vi bygger en modern brygga.

Moderna bryggor - fabriksmontering _FABRIKEN 2

Fabriken

Fabriken är en av de absolut bästa glasfibertillverkarna i Sverige, som dessutom är miljövänlig tack vare den moderna tekniken som används.

Bryggförtöjning -img_4135

Per Isacssons bok “Bryggan” (pdf)

Bra råd och tips till dig som vill bygga en brygga. Här får du all information om strandskyddsdispens, vilken bryggtyp som är bäst på olika platser, om isens påverkan på bryggor, vad man bör tänka på vid byggnation av en brygga och mycket annat. Hämta boken gratis som en pdf-fil nedan.