Fabriken

Fabriken

Fabriken är en av de absolut bästa glasfibertillverkarna i Sverige, som dessutom är miljövänlig tack vare den moderna tekniken som används.

GAMLA ALBIN-FABRIKEN

Stenkistor och bryggdäck till samtliga moderna bryggor tillverkas av Confibra AB i Kristinehamn.  Confibra som driver den 2500 kvadratmeter stora plastfabriken, som byggdes av Albin Marin på 1970 talet, tillhör några av de absolut främsta glasfibertillverkarna i Sverige. Förutom att bygga bryggor till Moderna Bryggor AB, så tillverkar de precisionsgjutna plastdetaljer till bil- och byggindustrin.

Däcksmontering i fabriken.

EN MODERN FABRIK

Fabriken som är utrustad med den senaste tekniken vad avser luftrening och miljö, övergår mer och mer till att vacumgjuta alla plastdetaljer. Metoden går ut på att glafibern läggs torr mellan en hon- och en hanform (med ett givet avstånd).

Därefter sugs plasten (polyestern) in mellan formarna genom vacum. Resultatet blir exakt rätt förhållande mellan plast (polyester) och glasfiber. Dessutom innebär metoden att i princip inget styrén (lösningsmedel) släpps ut i luften.

Personalen som bygger våra bryggor.

Bryggmontering.

Att jobba med rätt arbetshöjd underlättar arbetet.

STÖRRE PRECISION

Förutom en varm och torr miljö, innebär fabrikstillverkningen att bryggorna tillverkas med hjälp av moderna och effektiva maskiner. Trots att varje brygga utformas helt enligt varje kunds önskemål, serietillverkas de, vilket ger starkare bryggor med större precision.

Genom att bryggorna monteras i “jiggar” ökar precisionen.

Montering av bryggdäcket.

Rätt arbetshöjd underlättar arbetet.

En äkta modern brygga har även vår logoskylt.

En färdig modern brygga väntar på transport.

MER INFORMATION

Du är alltid välkommen att kontakta oss med frågor om våra moderna bryggor och vår teknik.