Bygga brygga själv

Bygga brygga själv

För gör-det-självare (DIY)
Det svåraste med att bygga en bra och stabil brygga är stenkistorna. Gör det enkelt för dig och köp istället färdiga stenkistor i glasfiber från MODERNA BRYGGOR AB. Då får du även marknadens mest hållbara stenkista (300+ år). Sedan kan du lägga trädäcket själv för att spara pengar.

 

För proffsbyggare
Färdiga stenkistor av glasfiber passar även bra för andra bryggbyggare och husbyggare. Ni slipper det mycket tidskrävande arbetet med att skapa traditionella stenkistor åt era kunder.

STENKISTORNA TILLVERKAS I TRE STORLEKAR

Den största stenkistan (A) ger en däcksbredd av 2.35 – 3.1 meter och är avsedd för lite mer oskyddade vatten. Den kan användas för ett vattendjup ner till 4 meter. Mellanstenkistan (B) som är avsedd för vanliga skärgårdsläget, ger en däcksbredd av 2.0 – 2.30 meter. Den minsta stenkistan (C) används för skyddade lägen och som “stödstenkista” för bryggans inre del närmast land. Denna ger en däcksbredd av 1.5 – 1.8 meter.

Sedan våren 2013 finns möjligheten att köpa enbart stenkistan/or och bygga bryggdäcket själv.

En stenkista byggs av ett antal moduler beroende på vilket djup stenkistan skall stå på. Du kan antingen köpa enbart modulerna och montera ihop dem själv eller köpa en komplett och ihopbultad stenkista. Bryggdäcket byggs av tryckimpregnerat NTR A klassad furu som finns i vanliga byggvaruhus.

 

STEG FÖR STEG RITNING

Till stenkistorna medföljer en detaljerad steg för steg-ritning för både montering av stenkistorna samt av bryggdäcket. För att själv kunna bygga en brygga bör du vara normalhändig.

Att bygga en 7 meter lång brygga tar mellan 4 och 6 dagar för 2 personer. För en brygglängd av upp till 7 meter går det åt en stenkista. Är bryggan längre går det åt fler stenkistor.

En ihopmonterad stenkista (även av den större modellen) väger inte mer än att du kan transportera dem på en vanlig båttrailer eller släpkärra.

 

MER INFORMATION

Du är alltid välkommen att kontakta oss med frågor om våra stenkistor i glasfiber och våra moderna bryggor.

 

Moderna bryggors stenkistor i tre storlekar för er som vill bygga bryggor själva.

Alla normalhändiga kan bygga en brygga själv.